Summering av bokmässan 2017

Det var roligt att som omväxling ha med familjen på mässan. Medan jag var i Pärlans monter roade sig barnen kungligt bland böcker, författare, tävlingar och godis i olika montrar. De handlade böcker som aldrig förr.

Själv njöt jag av att prata med författar kollegor och strosade runt bland de olika montrarna. Men självklart var jag mest i Pärlans monter och signerade mm. Det känns extra kul att ha två fina böcker att visa upp.

Att komma till mässan på morgonen var inga problem. Då åkte vi smidigt spårvagn från Lisebergs campingen. Men hem… Oj, oj, oj.
Tillståndet för Nazzar att få demonstrera gick ut klockan 15.00. Vi lämnade mässan 16.00 och gick i två timmar innan vi var tillbaka på campingen. Avspärrningarna gjorde att vi fick gå runt allt sammans. Det gjorde också att vi fick prata med barnen om vad demokrati är och inte är. Samt varför vi tycker att det är bra och vill värna om den. Jag blir mer och mer övertygad om att vi måste se över våra lagar för att skydda demokratin mot odemokratiska organisationer. Vi får aldrig glömma vår historia. Nämligen att Hitler genom ett demokratiskt val kunde ta makten och sedan avskaffa demokratin. Bokmässan, och den frihet den står för, är värt att värna om.

Please follow and like us:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
This entry was posted on 30 september, 2017. Bookmark the permalink.